Marengo

Een blinkende geluksbrenger

Een cadeau voor wereldveroveraars

Dit prachtige verchroomde gelukshoefijzer hebben we genoemd naar Marengo, het paard van Napoleon waarmee hij de halve wereld veroverde. (Meer over Marengo onder aan de pagina)

Marengo is een écht gebruikt hoefijzer wat voorzien is van een fraaie chromen finish. Natuurlijk zit er op dit hoefijzer onze levenslange geluksgarantie! Het hoefijzer wordt gratis voor u gegraveerd. Het hoefijzer ligt op een fraai kussentje of op een bedje van stro in de geschenkdoos. De opvulling van de geschenkdoos kunt u hieronder opgeven.

In stock
SKU
Chroom
As low as $45.00 $37.19

Maximum 18 characters

Maximum 15 characters

Marengo: de wereldveroveraar

Dit hoefijzer hebben we genoemd naar het paard van Napoleon. Het was een grijs-witte Arabier dat bekend stond als zeer moedig en betrouwbaar. (hieronder meer over Marengo)

Dit gelukspakket is voor mensen die een stijlvol cadeau weten te waarderen. Met de bureau standaard is het een sierraad voor ieder interieur. Daar komt de levenslange geluksgarantie dan nog eens bij!

Dit gelukshoefijzer is puur natuur, intensief schoongemaakt en prachtig verchroomd. Geweldig om cadeau te geven aan mensen die stijl weten te waarderen.

Gemiddelde afmeting
Ieder paard is anders, daarom is ook ieder hoefijzer uniek in vorm en maat. Gemiddeld weegt een hoefijzer 0,4 kilo en heeft een afmeting van 12 x 14 cm.

Ambachtelijke gravering
Met het formulier hierboven kunt u een eigen, persoonlijke gelukwens laten graveren in ons atelier. Dat kan een naam zijn, of een bijzondere datum, maar ook een tekst als "Veel geluk" of "Ik hou van je". Het graveren doen we helemaal gratis!

Vulling
Dit hoefijzer ligt op een mooi kussentje of op een bedje van stro in de geschenkdoos. Je kunt met het formulier hierboven een eigen vulling kiezen. Zodra je de geschenkverpakking open doet glanst het hoefijzer je tegemoet.

Marengo, heel geschikt om cadeau te geven als:

Wat zit er in het pakket:

  • Het chromen gelukshoefijzer, gratis gegraveerd met jouw persoonlijke tekst.
  • Het boekje 'Veel geluk': je kunt kiezen uit de taal Nederlands, Duits, Engels en Frans. Op het bestelformulier kun je een keuze maken.
  • 2 originele hoefnagels in een mooi mapje.
  • Een certificaat dat het hoefijzer écht gebruikt is.
  • Onze unieke geluksgarantie.
  • Alles verpakt in een mooie cadeau verpakking.

Meer over Marengo

Marengo was het lievelingspaard van Napoleon (hij had er meer dan 80). Het was een grijswitte Arabier en stond bekend als zeer moedig en betrouwbaar.

Marengo kwam waarschijnlijk in Napoleons bezit in 1797, tijdens zijn expeditie naar Egypte. Het paard werd vernoemd naar de Slag bij Marengo (1800) waarin het paard, toen op zesjarige leeftijd, door Napoleon bereden werd. De keizer reed ook op Marengo tijdens de Slag bij Austerlitz, de Slag bij Jena, de Slag bij Wagram en de Slag bij Waterloo. Napoleon gebruikte het paard ook regelmatig om te galloperen van Valladolid naar Burgos in Spanje, een afstand van ca. 130 kilometer die Marengo in vijf uur kon afleggen. Marengo raakte acht keer gewond tijdens veldslagen, maar hij bleef doorgaan!

Na Napoleons nederlaag in de Slag bij Waterloo in 1815 werd het paard buitgemaakt door een Britse officier en verkocht aan luitenant-generaal Angerstein van de Grenadier Guards, die zonder succes probeerde om Marengo als fokpaard te gebruiken. Na Marengo's dood in 1831 op de hoge leeftijd van 38 werd zijn skelet, minus twee hoeven, tentoongesteld in het National Army Museum in Londen, waar het vandaag de dag nog steeds staat. Één van de ontbrekende hoeven (mét hoefijzer!) werd door Angerstein cadeau gedaan als snuifdoos aan de officieren van de Grenadier Guards en stond 150 jaar lang in de officiersclub in St. James' Palace. De andere hoef is verloren gegaan.

Write Your Own Review
You're reviewing:Marengo
Your Rating

Bestelinformatie


levenslange geluksgarantieGeluksgarantie
Natuurlijk  doen we er ook de unieke "levenslange geluksgarantie" bij! Mocht het ontvangen hoefijzer na een jaar geen geluk hebben gebracht, neem dan contact met ons op en we ruilen uw hoefijzer dan om voor een ander hoefijzer die meer geluk brengt.


levertijd van een hoefijzerLevertijd
Vóór 12 uur 's middags besteld? Dan verzenden we dezelfde werkdag. In de meeste gevallen heb je het dan de volgende werkdag in huis. Aan het einde van de dag sturen we je een email ter bevestiging mét een trackingcode.


verzendkosten hoefjzerVerzendkosten
Bij een bestelling boven de € 50,- verzenden we jouw bestelling helemaal gratis binnen Nederland! Aan buitenlandse zendingen zijn extra kosten verbonden. Deze bereken je op de check-out pagina.


levertijd bezorging cadeauVerzendwijze
Op de checkout heb je verschillende keuzes voor de verzending: ophalen op een DPD pick up punt, Gewoon bij je thuis en zelfs de keuze voor een zaterdag aflevering. Buiten Europa verzenden we met Fedex.


graveren van een hoefijzerGravering
Het hoefijzer gaan we gratis voor je graveren. We doen dat in het lettertype 'Arial'.
Speciale symbolen zijn beperkt mogelijk. Lees hier verder >>