Veel gestelde vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)

Heb je een vraag? Misschien staat die wel in het lijstje hieronder! Mocht je nu toch iets willen vragen dat niet beantwoord wordt op onze website, dan kun je ook eventjes met ons bellen op 035 - 622 18 64 (ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur) of stuur een mailtje naar klantenservice@goodluckhorseshoes.com, dan helpen we je graag verder!

BESTELLEN, LEVEREN EN RETOURNEREN.

Hoe bestel ik?
We hebben het bestellen zo makkelijk mogelijk gemaakt, maar als je er toch niet helemaal uit komt hebben we hier een heldere uitleg neergezet: Bestellen
Hoe moet ik een gravering opgeven?
Dat hangt een beetje af van het product dat je wil bestellen. Bij elk product staat duidelijk aangegeven wat je kan laten graveren, maar een overzichtje hiervan kun je vinden op deze pagina: Graveren [/graveren]
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Je kunt bij ons betalen met IDEAL, Mister Cash, Bitcoin, Creditcard, FedEx Express, PayPal en Sofort. Voor bedrijven is er ook een mogelijkheid om op rekening te betalen, bekijk deze [/betalen] pagina voor meer info.
Wat is de levertijd?
In Nederland geldt: Vóór 12.00 ’s middags besteld, dezelfde dag verzonden. Dan wordt het pakketje -bijna- altijd de volgende werkdag bezorgd. Kijk voor meer info en de levertijden naar het buitenland op de pagina Verzendinformatie [/verzendinformatie].
Kan ik mijn product retourneren?

Een gelukshoefijzer heeft even tijd nodig, maar als je hoefijzer na een jaar nog geen geluk heeft gebracht dan is er iets mis. Ga naar deze [/garantie] pagina voor meer info en de mogelijkheid om een nieuw hoefijzer aan te vragen, die je natuurlijk gratis krijgt.

Als er iets mis is met het product, of het is niet zoals je had verwacht, dan kun je het beste even naar ons bellen: 035 - 622 18 64 (ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur) of mailen naar klantenservice@goodluckhorseshoes.com. Dan lossen we het graag samen met je op!

Kan ik een bestelling ook afhalen?

Als je in de buurt woont of écht snel je gelukscadeau nodig hebt, kun je in overleg langskomen voor je pakketje. Bel ons dan wel even van tevoren op 035 - 622 18 64 (ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur), zodat je zeker weet dat we er zijn en je cadeau klaar kunnen leggen. Je kunt dan langskomen op ons adres:

Good Luck Horseshoes
Kerklaan 4
1211 PP Hilversum

Zit er garantie op mijn bestelling?

Wij doen altijd ons uiterste best om een zo perfect mogelijk cadeau voor je klaar te maken. Maar als er dan tóch iets mis is met het product, dan lossen we dat graag samen met je op. Geef ons een belletje op 035 - 622 18 64 (ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur) of stuur een mail naar klantenservice@goodluckhorseshoes.com.

Als het er om gaat dat je hoefijzer nog geen geluk heeft gebracht, dan verwijzen we je graag door naar de pagina over de Geluksgarantie [/garantie]. Daar lees je alles over de activatie van de garantie, en wat je kunt doen als je hoefijzer na een jaar nog geen geluk heeft gebracht (spoiler alert: dan krijg je gewoon een nieuwe!)

Zijn er kortingsregelingen bij een bestelling van meerdere producten tegelijk?
Als je twee hoefijzers tegelijk besteld, krijgt je automatisch 10% duo-korting over je hele winkelmandje. Wil je meer dan 50 producten bestellen? Neem dan even contact met ons op via 035 - 622 18 64 (ma t/m vr 9:00 - 16:00 uur) of stuur een mail naar info@goodluckhorseshoes.com.

DE HOEFIJZERS.

Wat kost een hoefijzer?

Dat verschilt per soort! Bij elk product staan de prijzen duidelijk vermeld. Als je kiest voor een gravering dan worden de kosten daarvoor automatisch bij de prijs opgeteld. Al onze prijzen zijn inclusief verzendkosten*, administratiekosten en BTW. Er komen dus geen onverwachte kosten bij.

* Dit geldt alleen voor normale (non-express) leveringen naar Nederland en België. Voor andere bestemmingen komt er €10,- extra bij.

Is het gouden hoefijzer echt goud?
Ja zeker! De gouden hoefijzers worden in een badje gedompeld van écht goud, en daardoor krijgen ze een laagje van 24 karaats goud over zich heen. Het hoefijzer is dus niet door en door goud. Dat zou ook niet handig zijn, want dan zou het hoefijzer veel te zacht zijn. Een paard kan daar dan niet op lopen (en dus brengt het geen geluk), en goed ophangen is ook geen optie! En dan hebben we het nog niet eens over de prijs gehad… ;-)
Hoe hang je een hoefijzer op?
Hang je een hoefijzer op met de punten naar beneden, of juist omhoog? In het boekje ‘Veel geluk' dat in het gelukspakket zit, staat precies hoe het hoort. Er staat zelfs bij beschreven hoe je het hoefijzer met de bijgeleverde nagels kunt ophangen. We kunnen alvast verklappen: in West Europa is het de gewoonte om het hoefijzer met de open kant naar boven op te hangen.
Waarom brengt een hoefijzer geluk?
In het boekje ‘Veel geluk’ dat in het gelukspakket zit, wordt uitgebreid verteld waarom een hoefijzer geluk brengt. Ook is er een mooi blog over geschreven, dus als je niet kunt wachten er over te lezen, kun je vast een kijkje nemen op deze pagina [/blog-...].
Hebben alle hoefijzers dezelfde afmetingen en vormen?

Hoefijzers worden voor ieder paard op maat gemaakt. Daardoor is er geen hoefijzer hetzelfde. Bovendien zijn de ijzers intensief gebruikt (dat moet ook, nieuwe hoefijzers brengen géén geluk). Krassen en slijtplekken zijn dan ook standaard. De gemiddelde maat is ongeveer 13 x 13 cm, het gewicht is gemiddeld 350- 550 gram.

De houten plankjes zijn ook niet precies het zelfde: je ziet soms de nerven van de boom nog lopen, en alle plankjes worden met de hand geschilderd en zijn dus ook allemaal net wat anders. Wel zorgen we dat ze állemaal mooi zijn, want we leveren alleen vakwerk af waar we trots op zijn!